Az összes cikk

Hurrá, újra itt a bográcsszezon! A jó idő beköszöntével egyre többször ülhet össze a család, a társaság, enni-inni egy jót, hoztam is nektek egy finom receptet! Habár a hagyományos magyar bográcsos ételek megunhatatlanak, néha jól esik kipróbálni valami újat. Íme, a feijoada, vagyis fekete babragu, mely eredetileg brazil egytálétel, hasonlít a...

A hétvégén májgaluska leves készült, rengeteg zöldséggel, tejföllel.

Tini koromban kedvenc ételem a tortellini volt, naponta el tudtam volna fogyasztani egy nagy tányérral, arról nem is beszélve, már az elkészítése is mekkora sikerélményt jelentett. Természetesen, most a félkészen kapható termékről van szó, mely mai napig toplistás számomra, ha hétköznapi gyors ételekről van szó.

A magyaros ételeken túl egyre jobban vonz a kelet íze, így a hétköznapokra is igyekszem becsempészni e fajta különlegességeket. Tapasztalataim alapján, sokan, bár hiába mozognak otthonosan a konyhában, mégis félnek elkészíteni, amit amúgy szívesen fogyasztanak thai, kínai étkezdékben.

A 2020-as év fő kérdése megkérdőjelezhetetlenül az egészségé. Vajon elég erős-e szervezetünk, hogy felvegye a harcot a vírussal, hogyan tehetnénk többet biztonságunk érdekében? Természetesen, nagyon fontos a kiemelten javasolt módszerek betartása, mint például a gyakori kézmosás, zárt helyeken szájmaszk használata, de mit tehetünk még?

Tapasztalataim alapján a vad húsok készítésétől picit jobban tartanak az emberek, hisz annyira összetettnek tűnik - nem is mindegy, milyen húst hogy, mennyi ideig készítünk, oda kell figyelni a megfelelő előkészítésre is, a köret sem lehet sablonos... csupa- csupa plusz munka, amivel jár. Az elkészítés különlegességét az állatok életformája adja,...

Őszintén szólva, idén nem terveztem, hogy lekvárt főzök, a cseresznye kapcsán pláne eszembe se jutott, mégis így alakult, mondhatni, hirtelen felindulásból - és milyen jól sült el! Egy nap arra értem haza, két kg cseresznye vár a konyhapulton, jó lesz az eszegetni, de csak nem akart elfogyni... a napok telnek, a gyümölcs kezd lázadni, szóval nincs...

Erre az ételre közel egy éve készülök, tavaly sajnos lemaradtam a spárga szezonról, és megfogadtam, elsőként a spárga & lazac párost fogom kipróbálni. Kitartó voltam, bár még nem sűrűn (mondhatni egyszer) ettem lazacot, mégis sokszor rákívántam az utóbbi időben, de nem, kivárok. Egyszerűen elkészíthető recept, valamiért mégis alkalmi hatást kelt,...

Rizskoch

2020.05.31

Egy üdítő nyári finomság a hűvösebb hétvégékre: gyümölcsös rizskoch. Nagyon gyorsan elkészül, laktató étel, amit mindenki saját ízlése szerint alakíthat, én most ananász-, illetve eper darabokkal készítettem. Tálaláskor elengedhetetlen a szörp, mellyel meglocsolva igazi édesség bomba kerekedik ételünkből Reggelire, ebédre, uzsonnára, vacsorára is...

Néha akadnak napok, mikor abból főzünk, amit épp találunk - állhat spórolás a háttérben, hűtőürítés célja, vagy kreativitás hiánya. A minap mindhárom jelző igaz volt rám, így gondoltam, ideje összedobni, amit találok, majd lesz valami. Így született a pulykaragu, hagymás paradicsomos pörkölt alappal, zöldborsóval ízesítve. A pulykáról tudni...

Húsvét alkalmával a sonka, házi kenyér, kalács, tojás minden család asztalán megtalálható, na de mi legyen a menü, ha már vége az ünnepeknek, de a hűtő még mindig roskadásig tele sonkával?! Egy ravioli receptet hoztam nektek, nem a legegyszerűbb folyamat, de nem is túl bonyolult. Személy szerint régóta kacérkodom a gondolattal, hogy itthon...

Tojástekercs

2020.04.11

Szeretem a különleges fogásokat, újragondolni hagyományos ételeink, ezért is fogott meg rögtön a recept, mikor egy kedves kolléganőm ajánlotta. Tudom, sokak számára igazi kihívást jelent a főzés, sütés, így most különösen igyekszem aprólékosan leírni az elkészítés menetét, hogy a kezdő konyhafőnökök számára is öröm legyen a főzés. Ezzel a recepttel...

Napjainkban a házi kenyérsütés sajnos nem túl gyakori tevékenység, köszönhetően rohanó életformánknak, viszont sajnos akadhat olyan élethelyzet, mikor teljesen magunkra vagyunk utalva. A járvány idején sokan belevágnak a sütésbe, így hoztam nektek én is egy receptet, ezúttal nem saját, hanem vendég írónőmtől, Kittitől.

A pacal igen megosztó étel, valaki imádja, valaki utálja. Köztes átmenet nem igazán létezik, bár természetesen, függ az elkészítés módjától is. A pacalpörkölt a szememben mindig is egy "nehéz" ételnek tűnt, nem csak fogyasztás, de elkészítés alapján is. Habár én imádom, sokáig halogattam a főzést, rendkívül időigényes folyamat. Bevallom hősiesen,...

Sokszor a legegyszerűbb receptek merülnek feledésbe, pedig a legtöbb háztartásban az alapanyagok is állandóan rendelkezésre állnak. Hosszú nap végén, vagy csak tapasztalat-, illetve időhiány esetén is nagyszerű ötlet a hagyományos krumplis tészta, melyet egy szép szál szárazkolbásszal bolondíthatunk meg.

Habár távol áll tőlem a húsmentes étkezés, ennek ellenére igyekszem azon követőimnek is kedveskedni, kik túl erősnek érzik egyes receptjeim. Összességében megfigyelhető, a vegetáriánus választék a legtöbb étterem étlapján kimerül a rántott gomba, rántott karfiol kínálatban, pedig annyi lehetőség rejlik e étkezési szokásban!

Az ősz beköszöntével szervezetünk jobban kívánja a testesebb ételeket, képzeletünkben pedig a ropogó sárga falevelek közt sétálgatunk a Bakonyban. Számomra ez az érzés ihlette meg a hétvégi menüt, melynek különlegessége a "két legyet egy csapásra" projekt. Hogy pontosan mire is gondolok? Ezzel a menüvel kedveskedhetünk egyaránt azoknak, kik...

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el