Vöröslencsés tészta tejszínes gombával
Habár távol áll tőlem a húsmentes étkezés, ennek ellenére igyekszem azon követőimnek is kedveskedni, kik túl erősnek érzik egyes receptjeim. Összességében megfigyelhető, a vegetáriánus választék a legtöbb étterem étlapján kimerül a rántott gomba, rántott karfiol kínálatban, pedig annyi lehetőség rejlik e étkezési szokásban!
Hozzávalók:
- vöröslencsés tészta
- tejszín
- 2 dl tej
- liszt
- egész gombafejek
- petrezselyem, só, bors, hagyma, fokhagyma, tárkony
- olaj
- sajt
A vizet felteszem, forráspontot elérve kifőzöm benne a tésztát, olaj, só hozzáadásával. Miután puhára főtt, leszűröm, félreteszem. A serpenyőben forró olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a gombafejeket is, fűszerezem, együtt pirítom tovább. Felöntöm a tejszínnel, elkeverem. Forrás után kis tejjel hígítom, szükség esetén ismét fűszerezem. Egy kis tálba pár kanál tejszínes levet kimérek, folyamatos kevergetés közben lisztet szórok hozzá, míg sűrű állagot kapok. A krémet visszaöntöm az alapmártáshoz, elkeverem. Amennyiben még hígnak érezzük, megismételjük a folyamatot. Tálaláskor reszelt sajttal, petrezselyemmel szórom.