Vaníliás tejberizs eperöntettel
Alig vártam az idei eperszezont, de a sok esőzésnek köszönhetően (...) a kis kertünkben termett eper kissé túlságosan is lédús lett, ízre tökéletes, ám állagra már kevésbé. No de, mit is kezdjünk az olyan eperrel, ami fél napos tárolás után már lassan folyósabb, mint az olvadt fagylalt?! Kitűnően feldobhatja a desszerteket, édességeket egy kis eper öntet, amihez én most vaníliás tejberizst készítettem.
- Tej
- Rizs
- Vanília rudacska (vagy aroma)
- Olívaolaj
- Eper
- Cukor
Egy pici (tényleg ici- pici) olajon megpirítom a bögre rizst, amit felöntök két bögre tejjel, forralom. Forráspontnál közepes lángra veszem a tejet, lefedem, időnként megkeverem. A cukrot ízlés szerint adagolhatjuk, ilyen mennyiséghez én 2 púpozott evőkanál cukrot javasolnék, valamint, hozzá adjuk a két vanília rudacskát, vagy tetszés szerint az arománkat.
Jó étvágyat!