Tortellini - baconos sajtszósszal

2021.02.07

Tini koromban kedvenc ételem a tortellini volt, naponta el tudtam volna fogyasztani egy nagy tányérral, arról nem is beszélve, már az elkészítése is mekkora sikerélményt jelentett. Természetesen, most a félkészen kapható termékről van szó, mely mai napig toplistás számomra, ha hétköznapi gyors ételekről van szó. 

Sonkás, gombás, sajtos töltelékkel kapható, így vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják, akár sajt szósszal, akár fűszeres paradicsomszósszal.


Extra könnyű sajtszósz recept (baconnel):


25 g vajat olvasztunk, megpirítjuk a bacont, majd 2 ek liszttel alaposan elkeverjük, egy doboz tejszínnel felöntjük. Folyamatos kevergetés mellett sózzuk, borsozzuk, majd reszelt sajtot adagolunk hozzá, közepes lángon keverjük, míg teljesen el nem olvad. Krémes állagot kapunk, mely, ha túl sűrű, vízzel felhígítjuk, ha túl híg, liszttel sűrítjük.

Tálaláskor ismét reszelhetünk rá sajtot.


Fél óra alatt kész, akár munka előtt is elkészíthető aznapi ebédként!  

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el