Tojáspörkölt tarhonyával

2019.07.23

Egy véletlen folyamán találtam rá erre az igen egyszerű receptre, konkrétan egy tojásos doboz oldalára írva. Belegondolva, teljesen logikus a koncepció, de hiába, eddig se én, se közvetlen környezetem nem találkozott még ezzel az étellel. Az alapanyagok jóformán alap konyhai élelmiszerek, seperc alatt kész is, így gondolkodás nélkül kedvenc "gyorskajám" is lett. Lehet extrázni is, kezdve a pörkölt alappal, ha időnk engedi paradicsomos, paprikás alappal, illetve hússal kiegészíteni - csirkemájat ajánlom, remekül kiegészíti az ízeket!

Hozzávalók:

  • Tojás
  • Hagyma
  • Pirospaprika
  • Só, bors
  • Tarhonya - kiválthatja nokedli is

Elkészítés:

A tojásokat feltesszük forró vízbe főzni. Miközben fő, egyszerű pörköltalapot készítünk: felaprítjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Felöntjük kis vízzel, só, bors, pirospaprikával elkeverjük. (Amennyiben szeretnénk, paradicsom, paprika is jöhet az alaphoz). Alacsony lángon rotyogtatjuk a pörköltet, folyamatosan kevergetve. A tojásoknak kb 10-15 perc szükséges, míg keményre fő. Meghámozzuk őket, apróra vágjuk. A tojások egy részét hozzáadjuk a pörkölthöz, tovább kevergetjük, kicsit összeforraljuk, petrezselyemmel megszórjuk. 5-10 perc elegendő is neki, míg átveszi az ízt. A maradék tojásdarabokat a végén adjuk a pörkölthöz. Tarhonyával, nokedlivel tálaljuk, ízlés szerint tejföllel.

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el