Tojásleves

2019.08.18

Ma egy olyan ételt hozok nektek, ami tökéletes választás lehet ezen a szép nyári hosszú hétvégén (is). A tojásleves elkészítési ideje maximum fél óra, tápláló, és olcsó. A nagy melegben nem kell órákat felette állni, de akár a még kevésbé tapasztalt leves készítőknek sem jelent nagy kihívást.

Hozzávalók:

  • Víz
  • Tojás (legalább 5-6 darab)
  • Só, bors
  • Őrölt pirospaprika
  • Liszt
  • Zsír
  • Babérlevél
  • Kömény
  • Ecet

Elkészítés:

Kis zsiradékot felhevítünk, hozzáadunk két evőkanál lisztet, folyamatosan kevergetjük - szakszóval kifejezve rántást készítünk. Vigyázzunk, ne kapja le! Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, alaposan elkeverjük. Felöntjük vízzel, annyi mennyiséggel számolunk, amennyi levest szeretnénk. Jöhet bele a só, bors, kömény, babérlevél is (2-3 db). Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a tojást. Érdemes legalább 5-6 darab tojással számolni, de ez függ attól is, ki mennyire szeretné sűrűre. 3 tojást tegyünk félre. A többi tojást elkeverjük, szép lassan hozzáöntjük a leveshez, mely magas lángon rotyog, folyamatosan kevergetjük. Időközben ízesíthetjük még, később már nem szerencsés erősen kevergetni ételünk. Ha ízre, állagra is megfelelő, a maradék 3 tojást egyenként adjuk a leveshez (továbbra is magas lángon!). Figyeljünk, ne keverjük el a tojásokat, így szépen egyben tudjuk megfőzni őket. Ha végeztünk, 1-2 perc múlva elzárhatjuk a lángot, kész a finom tojáslevesünk. Tálaláskor ecetet önthetünk hozzá. 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el