Tavaszi pulykaragu

2020.05.31

Néha akadnak napok, mikor abból főzünk, amit épp találunk - állhat spórolás a háttérben, hűtőürítés célja, vagy kreativitás hiánya. A minap mindhárom jelző igaz volt rám, így gondoltam, ideje összedobni, amit találok, majd lesz valami. Így született a pulykaragu, hagymás paradicsomos pörkölt alappal, zöldborsóval ízesítve. A pulykáról tudni érdemes, tovább kell párolni, és a végeredmény sem lesz annyira puha, mint csirkehús esetében, de testesebb ízt is ad számunkra.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamell
  • 1 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • zöldborsó (1 konzerv)
  • fűszerpaprika, só, bors, kömény
  • paradicsomszósz (1 konzerv)
  • víz (2 dl)
  • tészta (tetszőleges)

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágom, a hagymát felaprítom, majd pici olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a pulykahúst, fehéredésig, folyamatosan kavargatva pirítom. Kis vízzel felöntöm, sózom, borsozom, az apróra vágott paradicsom szeleteket is belekeverem, paradicsomszósszal hígítom (3-4 evőkanál). Egy mokkáskanálnyi őrölt köményt keverek hozzá, lefedve párolom 20 percig. Időközben feltesszük a vizet a tésztának, megfőzzük. A zöldborsót elég a főzés vége felé hozzáadni a raguhoz, kevesebb idő is elegendő neki.

Tálaláskor kínálhatjuk tejföllel, petrezselyemmel szórva is.

Jó étvágyat! 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el