Tavaszi pulykaragu

Néha akadnak napok, mikor abból főzünk, amit épp találunk - állhat spórolás a háttérben, hűtőürítés célja, vagy kreativitás hiánya. A minap mindhárom jelző igaz volt rám, így gondoltam, ideje összedobni, amit találok, majd lesz valami. Így született a pulykaragu, hagymás paradicsomos pörkölt alappal, zöldborsóval ízesítve. A pulykáról tudni érdemes, tovább kell párolni, és a végeredmény sem lesz annyira puha, mint csirkehús esetében, de testesebb ízt is ad számunkra.
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykamell
- 1 fej hagyma
- 2 paradicsom
- zöldborsó (1 konzerv)
- fűszerpaprika, só, bors, kömény
- paradicsomszósz (1 konzerv)
- víz (2 dl)
- tészta (tetszőleges)
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágom, a hagymát felaprítom, majd pici olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a pulykahúst, fehéredésig, folyamatosan kavargatva pirítom. Kis vízzel felöntöm, sózom, borsozom, az apróra vágott paradicsom szeleteket is belekeverem, paradicsomszósszal hígítom (3-4 evőkanál). Egy mokkáskanálnyi őrölt köményt keverek hozzá, lefedve párolom 20 percig. Időközben feltesszük a vizet a tésztának, megfőzzük. A zöldborsót elég a főzés vége felé hozzáadni a raguhoz, kevesebb idő is elegendő neki.
Tálaláskor kínálhatjuk tejföllel, petrezselyemmel szórva is.
Jó étvágyat!