Rizskoch

2020.05.31

Egy üdítő nyári finomság a hűvösebb hétvégékre: gyümölcsös rizskoch. Nagyon gyorsan elkészül, laktató étel, amit mindenki saját ízlése szerint alakíthat, én most ananász-, illetve eper darabokkal készítettem. Tálaláskor elengedhetetlen a szörp, mellyel meglocsolva igazi édesség bomba kerekedik ételünkből Reggelire, ebédre, uzsonnára, vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 1 bögre rizs (2 dl bögrében)
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • gyümölcs (tetszőleges)
  • 2 tojás
  • vaj
  • tejföl

Elkészítés:

Elsőként követjük a rizs készítésnél megszokott "egy bögre rizs, két bögre folyadék" elvet - jelenleg tejjel dolgozunk, az édes ízvilág végett. A tejet feltesszük forrni, majd forráspontnál hozzáadjuk a rizst is, kevergetjük, alacsony lángra kapcsoljuk, lefedve pároljuk. Időközben átkeverjük, cukor, vaníliás cukor kerül hozzá, majd az apróra vágott gyümölcsök egy része. Amint kész, félre tesszük, megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához olvasztott vajat, valamint tejfölt adunk (1-1 evőkanál), míg a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájából készült krémet hozzákeverjük a rizshez, majd egy vajjal kikent hőálló tálba öntjük. A tojásfehérjéből készült habot óvatosan a rizsre lapátoljuk, a maradék gyümölcsdarabokat rászórjuk. A 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük (nem kell lefedni!), majd körülbelül 25 percig sütjük. Amint szépen megpirul a rizskoch teteje, elkészültünk.

Szörppel meglocsolva fogyasztjuk.

Jó étvágyat! 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el