Paprikás hekk

A nyári kánikulában általában könnyed ételekre kívánunk rá, és igyekszünk lerövidíteni az elkészítési időt is. Tökéletes fogás erre a hal - főleg, ha mi magunk fogjuk ki -, én a minap ezen belül is a hekkre kívántam rá. Diétázóknak is állandó jolly joker menü, csak figyelni kell a liszt milyenségére!
Hozzávalók:
- csomag fagyasztott hekk
- liszt
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- citrom
Gyorsfagyasztott változatot szoktunk venni, meleg vízben kiolvasztjuk, átmossuk, ha kell, eltávolítjuk az oda nem illő részeket is - például belsőségek, fej, kinek mennyit bír el ingere. Alaposan dörzsöljük be sóval, majd forgassuk be a lisztes keverékünkbe: liszt, só, bors, pirospaprika. Ezután nem maradt más dolgunk, mint bő forró olajban kb 10-12 perc alatt, folyamatosan forgatva puhára sütjük. Akkor lesz igazi a hal húsa, ha kezd leválni a szálákról. Citrommal tálaljuk, melyet rácsöpögtetve tudjuk igazán kiélvezni az ízeket. Köretként párolt zöldséget ajánlok hozzá.
Jó étvágyat!