Paprikás hekk

2019.06.30

A nyári kánikulában általában könnyed ételekre kívánunk rá, és igyekszünk lerövidíteni az elkészítési időt is. Tökéletes fogás erre a hal - főleg, ha mi magunk fogjuk ki -, én a minap ezen belül is a hekkre kívántam rá. Diétázóknak is állandó jolly joker menü, csak figyelni kell a liszt milyenségére!

Hozzávalók:

  • csomag fagyasztott hekk
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • citrom

Gyorsfagyasztott változatot szoktunk venni, meleg vízben kiolvasztjuk, átmossuk, ha kell, eltávolítjuk az oda nem illő részeket is - például belsőségek, fej, kinek mennyit bír el ingere. Alaposan dörzsöljük be sóval, majd forgassuk be a lisztes keverékünkbe: liszt, só, bors, pirospaprika. Ezután nem maradt más dolgunk, mint bő forró olajban kb 10-12 perc alatt, folyamatosan forgatva puhára sütjük. Akkor lesz igazi a hal húsa, ha kezd leválni a szálákról. Citrommal tálaljuk, melyet rácsöpögtetve tudjuk igazán kiélvezni az ízeket. Köretként párolt zöldséget ajánlok hozzá. 

Jó étvágyat!

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el