Pad thai - üvegtésztával

2019.06.25


Az utóbbi években egyre jobban vonzódom a keleti ízvilághoz, így egy thai ételeket készítő gyorsétteremlánc gyorsan belopta magát szívembe. Sajnos a (nevén nem nevezhető) hely csupán Budapesten érhető el, 100 km távolságról nehezen megoldható a "megkívántam, elugrok" szituáció. Innen az ötlet, elkészítem én magam! Tapasztalataimra, valamint emlékeimre hagyatkozva összeállítottam saját receptem.

  • Csirkemell
  • Üvegtészta (1 csomag általában két főre elég, egy étkezéshez)
  • Szójaszósz
  • Teriyaki szósz
  • Olivaolaj
  • Földimogyoró
  • Thai zöldségmix
  • Szezámmag
  • Só, bors
  • Fűszerkeverék (gyömbér, curry, szerecsendió, kömény)

Forró olajon az apróra zúzott földimogyorót megpirítjuk, majd hozzá adjuk a kis kockákra vágott csirkemellet is, fehérre sütjük. Fokozatosan fűszerezzük, ízlés szerint, aki igazán karakán ízekre vágyik, ne sajnálja a borsot! Az átsült csirkéhez hozzáöntjük a teriyaki szószt, vigyázzunk vele, híg, ne locsoljuk túl ételünk! Párolás közben jöhet a zöldségmix (általában kis üvegcsében kapható), alaposan elkeverjük. Alacsony lángon hagyjuk a csirkét, igény esetén tovább fűszerezzük. Az üvegtésztához felteszünk egy lábas vizet, sóval, kis olajjal, majd miután felforrt, belerakjuk a tésztát, az újabb forrás után (ez már általában csak 2-3 perc) alacsony fokozatra vesszük, újabb 2-3 perc után elzárjuk, leszűrjük. A kész tésztát hozzákeverjük a csirkéhez, kis szójaszószt öntünk hozzá, alaposan elkeverve átsütjük pár perc alatt.

Tálaláshoz szezámmaggal szórjuk, citromszelettel kínáljuk. Érdemes nem lespórolni a citromot, hisz nem csak, a kellemesen savanykás íz különösen jól esik majd a nyári melegben, de a fűszeres ízt is kihangsúlyozza.

Jó étvágyat! 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el