Májgaluska leves

A hétvégén májgaluska leves készült, rengeteg zöldséggel, tejföllel.
A zöldségeket (sárgarépa, fehér répa, karalábé, zeller) apróra vágtam, pici olajon megpirítottam, felöntöttem annyi vízzel, amennyi a leveshez szükséges lesz, hagymát, fokhagymát tettem hozzá. Jöhet a só, bors, petrezselyem, őrölt pirospaprika, alaposan elkevertem, így főztem közepes lángon fél órán keresztül. Nálam extraként zöldbab is került bele. Közben elkészítjük a galuskákat is: a csirkemájat apróra vágtam, hagymával (vörös és fokhagyma vegyesen) összeaprítottam, majd lisztet, búzadarát, zsemlemorzsát, majorannát, petrezselymet, sót, borsot adtam hozzá, elkevertem.
Állaga akkor lesz megfelelő, ha teljesen felveszi a lisztet a máj, így befolyásolhatjuk a galuskák lágyságát. Amint elkészül levesünk, teljes lángon picit felforraljuk, közben két kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát. Így főzzük további fél órát, ismét közepes lángon, néha kevergetve.
