Hagyományos krumplis tészta
Sokszor a legegyszerűbb receptek merülnek feledésbe, pedig a legtöbb háztartásban az alapanyagok is állandóan rendelkezésre állnak. Hosszú nap végén, vagy csak tapasztalat-, illetve időhiány esetén is nagyszerű ötlet a hagyományos krumplis tészta, melyet egy szép szál szárazkolbásszal bolondíthatunk meg.
Hozzávalók:
- burgonya
- vöröshagyma
- fodros nagykocka tészta
- só, bors, pirospaprika
- zsír, olaj
- szárazkolbász
Elkészítés:
A tészta, valamint burgonya kifőzéséhez feltesszük külön- külön a vizet főni, csipetnyi só felhasználásával, a tészta vízéhez pár csepp olaj is szükséges. A kellő mennyiségű krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a forró vízbe helyezzük, 15 perc alatt puhára fő. Az apróra vágott hagymát sertészsíron aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szárazkolbászt, majd a már megfőtt, leszűrt tésztát is hozzá pirítjuk, pirospaprika, só, bors fűszerezéssel. A megfőtt krumplit apróra tördeljük, végül hozzáadjuk a tésztához, alaposan elkeverjük. Tálaláshoz savanyúság ajánlott.
Jó étvágyat!
