Hagyományos krumplis tészta

2019.11.27

Sokszor a legegyszerűbb receptek merülnek feledésbe, pedig a legtöbb háztartásban az alapanyagok is állandóan rendelkezésre állnak. Hosszú nap végén, vagy csak tapasztalat-, illetve időhiány esetén is nagyszerű ötlet a hagyományos krumplis tészta, melyet egy szép szál szárazkolbásszal bolondíthatunk meg.

Hozzávalók:

  • burgonya
  • vöröshagyma
  • fodros nagykocka tészta
  • só, bors, pirospaprika
  • zsír, olaj
  • szárazkolbász

Elkészítés:

A tészta, valamint burgonya kifőzéséhez feltesszük külön- külön a vizet főni, csipetnyi só felhasználásával, a tészta vízéhez pár csepp olaj is szükséges. A kellő mennyiségű krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a forró vízbe helyezzük, 15 perc alatt puhára fő. Az apróra vágott hagymát sertészsíron aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szárazkolbászt, majd a már megfőtt, leszűrt tésztát is hozzá pirítjuk, pirospaprika, só, bors fűszerezéssel. A megfőtt krumplit apróra tördeljük, végül hozzáadjuk a tésztához, alaposan elkeverjük. Tálaláshoz savanyúság ajánlott.

Jó étvágyat! 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el