Csőben sült csirke egyszerűen

2019.06.30

Sokszor szeretnénk csak gyorsan megúszni a főzőcskézést, ám természetesen, ilyenkor nem jut eszünkbe semmi jó recept... Pedig egyáltalán nem kell túlbonyolítani, a sütőben sült csirke jóformán bármilyen otthon fellelhető alapanyaggal megbolondítható.

Hozzávalók:

  • Csirkemell filé
  • Paradicsom
  • Trappista sajt
  • Só, bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egymás mellé fektetjük a jénai tálban. Paradicsomszeleteket helyezünk rá, majd annyi reszelt sajtot teszünk a tetejére, amit csak elbírunk. Öntsünk alá kis vizet is, nehogy lesüljön a hús! Ételünk lehet extrázni is, cukkini szeletekkel, több féle sajttal, petrezselyemmel, amire épp rákívánunk. Lefedve bő egy órán át 220 fokon sütjük.

Köretnek ideális hozzá saláta, rizs. Jó étvágyat! 

© 2019 Feketebors gasztroblog | Szarvák Szonja |. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el