Bazsalikomos bébi rákolló surimi

Szeretek kísérletezni, új ízeket megismerni, így mikor először találkoztam a surimivel, nem sokáig vaciláltam, hazahoztam. Bevallom őszintén, napokig viszont pihent a hűtőben, nem tudtam, hogyan is használhatnám fel... majd ihletet kaptam, és elkészült egy remek kis előétel.
A surimiről tudni kell, nem igazi rákot jelent, csupán "tengeri herkentyűs készítményt"- hogy mit is jelent ez pontosan? A nem értékesíthető halakat lepréselik, különböző ízfokozók hozzáadásával (tojás, olaj, cukor, só) egy masszát készítenek belőle, amit aztán ízlés és igény szerint fűszereznek, formáznak tovább. Semleges, mondhatni gumi ízű, de különlegességnek nem rossz.
Az általam kreált recept nagyon egyszerű: spagetti tésztát kifőzök, leszűröm, pici olaj, bazsalikom, só hozzáadásával összekeverem, majd a surimi rákocskákkal hidegen tálalom. Kész is!
Bízom benne, kitűnő vendégváró ételt sikerült ajánlani!